• facebook
  • linkedin
  • twitter

Gymnasium Celeanum viert 600 jaar Joan Cele

  • Gepubliceerd op: 11/04/2018
  • Door:

Niek van der Sprong heeft in opdracht van Het Gymnasium Celeanum een uitdagend alternatief lesprogramma samengesteld op vrijdag 20 april 2018. Het Gymnasium staat daarmee uitgebreid stil bij het feit dat het 600 jaar geleden is dat de naamgever en grondlegger van de school, Joan Cele, gestorven is.

Lezingen

Bas Haring

Tijdens deze bijzondere dag zijn er diverse workshops, lezingen, masterclasses en college-tours. Zo zal de filosoof Bas Haring een lezing houden, net als Maurice Lede, reporter van “3 op reis”, en wereldkampioene wielrennen Kirsten Wild. Ook ereburger van Zwolle Wim Waanders en oud-directeur Artsen Zonder Grenzen Arjan Hehenkamp komen aan het woord.

Oud-leerlingen

Esther Groenenberg

Daarnaast maken de deelnemers kennis met een aantal oud-leerlingen die vertellen over hun werk. Onder andere muzikante Esther Groenenberg, Jan Evert van Apeldoorn die een eigen pianobar heeft, Coen Jansen, kweker van bijzondere planten in Dalfsen en Hans Davidson, overlever van de Holocaust zijn aanwezig. Verder zijn er workshops theater, fotografie, Chinese kalligrafie, Kungfu en Archery Tag. Ook vertelt Boudewijn Koops, initiatiefnemer van de grote Stadsproductie de Wilde Deerne, over zijn werk.

Bekijk hier gehele programma voor vrijdag 20 april: Overzicht programma