• facebook
  • linkedin
  • twitter

Tegen de stroom in

Niek van der Sprong Culturele Producties is een cultureel productiebureau in Zwolle dat er naar streeft om culturele activiteiten op te zetten met inhoud, gevoel en oog voor detail. Een plek waar het soms rustig is, maar waar vaker de hectische sfeer van een komend festival overheerst. Een plek waar de medewerkers hun eigen expertise hebben, maar all round kunnen worden ingezet en waar stagiaires van allerlei pluimage ruime ervaring en kennis kunnen opdoen. Kortom, een bedrijf dat initiatief neemt, vindingrijk is en nieuwe projecten ontwikkelt. Het resultaat is vaak net even anders dan het gemiddelde evenement.

Rodetorenplein, Stadsfestival Zwolle 2012

Festivals en projecten op maat

Niek van der Sprong Culturele Producties houdt zich bezig met conceptuele vragen, inhoudelijke projecten, productionele opdrachten en beleidsmatige adviezen. Van het uitdenken van een concept tot en met de productionele realisatie neemt Niek van der Sprong Culturele Producties de coördinatie en verantwoordelijkheid voor zijn rekening. 27 jaar was het bedrijf verantwoordelijk voor het Bevrijdingsfestival Overijssel. In 2018 heeft Niek van der Sprong de organisatie overgedragen aan oud-medewerkers Annemien Brugging en Emma Quillian. Ook organiseerde Niek van der Sprong, Culturele Producties Festival ZwArt en later het Stadsfestival. Daarnaast voeren wij incidentele opdrachten uit zoals openingen, PR stunts of andere speciale acts.

Het bedrijf heeft op dit moment geen vaste medewerkers. Voor de grote projecten heeft Niek van der Sprong een goede achterban met ZZP’ers op de gebieden logistiek en veiligheid, marketing en communicatie, technische productie en artistieke realisatie. Daarnaast werken wij met stagiaires en vrijwilligers.

Bekijk onze festivals en onze projecten op maat voor een impressie van Niek van der Sprong, Culturele Producties.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Niek van der Sprong en Hester Maij

Niek van der Sprong en gedeputeerde Hester Maij worden geïnterviewd over het festival beleid in Overijssel.