• facebook
  • linkedin
  • twitter

Onderscheidingen Niek van der Sprong

Burgemeester Henk Jan Meijer reikte op 5 mei in de Press & Guest ruimte van het Bevrijdingsfestival Overijssel in Park De Wezenlanden, de erepenning uit aan Niek van der Sprong als blijk van waardering voor zijn bijzondere en jarenlange verdiensten voor de stad.

Niek van der Sprong investeert in Zwolle door te bouwen aan het ‘merk’ Zwolle. Het Bevrijdingsfestival Overijssel is onder zijn bezielende leiding uitgegroeid tot een geweldig evenement. Het is een professioneel, groots en inhoudelijk zeer gewaardeerd festival. Sterker nog, het behoort tot de top van bevrijdingsfestivals van ons land.

Niek maakt van dit festival een evenement met inhoud voor iedereen. Dat geldt ook voor andere festivals waarbij hij betrokken is. Van Stadsfestival tot Festival ZwART, van VNG Jaarcongres tot de viering van 200 jaar Koninkrijk: met zijn enthousiasme weet hij mensen van jong tot oud te inspireren, te stimuleren en te verbinden. Hij geeft daarbij jong talent ruimte en vertrouwen.

Onderscheidingen
Naast de erepenning heeft Niek van der Sprong voor zijn inspanningen een Gouden speld van het Nationaal Comité uitgereikt gekregen en is hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Avatar foto

Annemien werkt sinds 2008 bij Niek van der Sprong Culturele Producties. Zij is verantwoordelijk voor de communicatie en sponsoring van de projecten en festivals.