• facebook
  • linkedin
  • twitter

heelgoudafietstenwandelt

  • Gepubliceerd op: 25/07/2022
  • Door:

Na een maandenlange voorbereiding ging tijdens de afgelopen Pinksterdagen heelgoudafietstenwandelt van start. 5 wandelingen en 3 fietstochten van verschillende lengtes. Voor iedereen zat er wel wat bij om Gouda en omgeving eens op een andere manier te verkennen.

Ondanks de nattigheid trok Heel Gouda Fietst en Wandelt ruim 700 deelnemers. Er waren 4 Start- en Finishlocaties met muziek. Een keur van Goudse artiesten trad op.

“Gelukkig konden we schuiven met het programma waardoor een aantal groepen binnen konden spelen. De sfeer was steeds gezellig”. De deelnemers lieten zich niet uit het veld slaan en hadden duidelijk plezier in de wandelingen en het fietsen. Een deelnemer: “Ik heb Gouda van een andere kant leren kennen, ik woon al heel lang in Gouda en kwam nu op plekken waar ik nog nooit ben geweest, zoals in Westergouwe”.

Eén van de Start en Finishlocaties was het clubgebouw van de Goudse Race & Touring Club Excelsior. Bestuurslid Ronald Stalenberg is tevreden over de samenwerking met Heel Gouda Fietst en Wandelt: “We hebben zelfs mensen gezien die zowel op 1e als 2e Pinksterdag op pad zijn gegaan om te wandelen en fietsen. Vanuit Excelsior kijken wij terug op een mooi en gezellig evenement. Gezelligheid moet je toch met elkaar maken”.

Diverse deelnemers vroegen of Heel Gouda Fietst en Wandelt volgend jaar herhaald wordt. Organisator Niek van de Sprong: “Binnenkort komen we bij elkaar om de balans op te maken. De combinatie van muziek en fietsen en wandelen blijkt een goede keuze. Dat smaakt naar meer!’