• facebook
  • linkedin
  • twitter
Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij kaarslicht

  • Gepubliceerd op: 08/12/2020
  • Door:

De 65e editie van Gouda bij Kaarslicht heeft – vanwege Corona – een andere invulling gekregen. Er is een alternatief programma ontwikkeld, met verschillende onderdelen. Het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht ervaar je dit jaar gewoon vanaf de bank! Er is namelijk hard gewerkt aan de bijzondere feelgood film ‘Wij dragen het licht.’ De film werd op vrijdag 11 december uitgezonden, en is hier terug te kijken. Daarnaast is er een speciaal Gouda bij Kaarslicht YouTube kanaal, waar artiesten – die normaal gesproken zouden optreden tijdens het evenement – te zien en horen zijn.

Als producent heb ik bijzonder fijn samen gewerkt met John de Heij (eind)regisseur en Vincent van den Broek (camera & beeldregie). Die inspirerende samenwerking heeft geresulteerd in deze prachtige “kleine” speelfilm. Zie hier de trailer.

Vanaf begin 2019 maakt Niek van der Sprong, culturele producties, deel uit van de programmacommissie van Gouda bij Kaarslicht. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in de binnenstad van Gouda. In 2019 is de 64e editie gevierd met een uitgebreid muzikaal programma rondom het ontsteken van de metershoge kerstboom voor het bijzondere stadhuis midden op de markt.