• facebook
  • linkedin
  • twitter
Bevrijding Zwolle

75 jaar vrijheid in Overijssel

  • Gepubliceerd op: 30/05/2018
  • Door:

Niek van der Sprong is per 15-4-2018 aangetrokken als kwartiermaker “75 jaar vrijheid” in Overijssel. Met een intensieve ronde langs alle 25 Overijsselse gemeenten worden initiatieven, suggesties en ideeën opgehaald die bijdragen tot een mooi, interessant lustrumprogramma. Daarbij zijn de lokale gebeurtenissen, verhalen en monumenten van doorslaggevende betekenis voor het programma. Met de herdenking van De Slag om de Schelde wordt het lustrumjaar in 31 augustus 2019 op nationaal niveau ingezet. Gedurende de komende maanden zal het programma vorm krijgen en gecommuniceerd worden.

Achtergrond “75 jaar vrijheid” in Overijssel

In navolging van het Nationaal Comité 4 & 5 mei, het Vfonds, het platform WO2 en projectleider Mart de Kruif van “75 jaar vrijheid”, bereidt de provincie Overijssel zich voor op het lustrumjaar 2019 – 2020 in het kader van 75 jaar Vrijheid.
De provincie Overijssel ondersteunt en financiert het initiatief van 4 Overijsselse organisaties (Historisch Centrum Overijssel, Memory Museum Nijverdal, Infocentrum Canadese Begraafplaats Holten en Bevrijdingsfestival Overijssel) om een kwartiermaker in te zetten om een eerste inventarisatieronde te maken langs alle 25 gemeenten in Overijssel naar bestaande initiatieven en voorgenomen activiteiten.