• facebook
  • linkedin
  • twitter

Wat is nou die vrijheid?

Wat is nou die vrijheid? 

Bij het Bevrijdingsfestival Overijssel 2013 is het thema: “Vrijheid spreek je af.” We vieren dan de vrijheid. Het lijkt vanzelfsprekend. Toch stel ik me regelmatig de vraag: “Wat is nou die vrijheid?” En wat spreken we eigenlijk af en met wie, als we “de vrijheid” afspreken? Op die vragen proberen we via de website www.watisnoudievrijheid.nl antwoorden te vinden! Lees bijvoorbeeld de blog van onze buitenlandreporter Sara Koenders, die verhaalt over de betekenis van vrijheid in de favela’s van Rio de Janeiro.

Bevrijdingsfestival

In de aanloop naar 5 mei 2013 verzamelen wij jullie verhalen, ideeen en foto’s op deze site. Op 5 mei zelf bieden we alle bezoekers van het Bevrijdingsfestival de mogelijkheid om het ‘Wat is nou die vrijheid?”-tijdschrift op te komen halen, waarin een selectie van de inzendingen is opgenomen. De zoektocht gaat verder, want nadenken over vrijheid blijft altijd belangrijk, ook na 5 mei!

Project

Het project Wat is nou die vrijheid is een idee van Niek van der Sprong, producent van het bevrijdingsfestival Overijssel.

Avatar foto

Annemien werkt sinds 2008 bij Niek van der Sprong Culturele Producties. Zij is verantwoordelijk voor de communicatie en sponsoring van de projecten en festivals.