• facebook
  • linkedin
  • twitter

Opening museum De Fundatie

Museum de Fundatie opent 31 mei!

PicabiaOp 31 mei wordt ‘Het OOG’ van Museum de Fundatie officieel geopend, na de opening voor genodigden, is het museum vanaf 1 juni toegankelijk voor het publiek. Op deze eerste dag is de entree gratis en zijn de openingstijden verruimd van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. Niek van der Sprong Culturele Producties is gevraagd de opening te verzorgen.

Het OOG

‘Het OOG’, dat is hoe Museum de Fundatie zelf de ellipsvormige opbouw op het dak noemt. Maar nu al circuleren er tal van andere bijnamen: ‘de wolk’, ‘het ei’, ‘de ufo’, ‘de zeppelin’ of ‘het ruimteschip’. De uitbreiding, een ontwerp van Hubert-Jan Henket, biedt plaats aan twee tentoonstellingszalen met een gezamenlijk oppervlak van bijna 1000m². Een groot ovaal raam geeft uitzicht op de historische binnenstad. Aan de buitenkant is de opbouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels. ‘Het OOG’ wordt als een keramische wolk optisch opgetild en zweeft boven het oorspronkelijke neoclassicistische gebouw. Op de grens tussen de middeleeuwse stadskern en de 19de-eeuwse singels is het vernieuwde museum een hedendaags baken en een icoon voor de toekomst. De nieuwbouw komt tegemoet aan de vraag naar extra ruimte voor de zo succesvolle sandwich van publiekstrekkers en specialistische tentoonstellingen.

Tentoonstellingen

De opening wordt gemarkeerd met drie tentoonstellingen.

  • Pieter Henket: ‘The way I see it’
  • ‘Dans op de vulkaan – Kunst en leven in de Republiek van Weimar’
  • Jeroen Krabbé: ‘Dum Vivimus Vivamus’

 

 

Avatar foto

Annemien werkt sinds 2008 bij Niek van der Sprong Culturele Producties. Zij is verantwoordelijk voor de communicatie en sponsoring van de projecten en festivals.