• facebook
  • linkedin
  • twitter

Festival Zwart

Festival Zwart 2010De eerste editie van Festival Zwart vond plaats  in 2008. De Zwolse binnenstad was gedurende vier dagen de kunstarena waar bewoners, bezoekers en kunstenaars elkaar ontmoeten en inspireren. De kern van het festival bestaat uit verschillende kunstproducties op unieke locaties in en rondom de binnenstad van Zwolle. De producties zijn ondergebracht in routes van elk drie voorstellingen; elke route·duurt·zo’n 60 tot 90 minuten. Bij het werken aan de kunstproducties wordt het meester-leerling-gezel-model gehanteerd: een meester is inspirator voor de jonge én ervaren kunstenaars van de kunstproducties in zijn/haar route; tevens zorgt de meester voor de onderlinge samenhang per route.

Organisatie en productie

Niek van der Sprong is in december 2008 gevraagd om het team van ZwArt te versterken. Hij·houdt zich vooral bezig met de organisatie, productie en speciale projecten. Samen met Ingrid Docter (artistieke leiding) en Bart Huydts (zakelijke leiding) vormen zij de algehele leiding van het festival. In 2011 vond de laatste editie van Festival Zwart plaats.

Voor meer informatie: www.festivalzwart.nl

Avatar foto

Emma werkt sinds 2009 bij Niek van der Sprong Culturele Producties. Haar kerntaak is de zakelijk leiding van het Stadsfestival. Daarnaast heeft zij een ondersteunende rol bij de verschillende andere projecten en festivals.